Založ si blog

Prečo Chelsea nevyužíva mladých, perspektívnych hráčov?

Kto sa aspoň trocha zaujíma o futbal ako taký, určite pozná londýnsky klub Chelsea FC. Od roku 2004 je majiteľom tohto veľkoklubu ruský miliardár Roman Abramovič, ktorý už investoval do tímu nemalé peniaze. Jedná vec je nakupovať do tímu veľké hviezdy a tou druhou dať priestor mladým hráčov z akadémie alebo z rezervy. V Chelsea ale táto stratégia príliš nefunguje. Odkedy klub vlastní bohatý Rus, len málo mladíkov sa dokázalo natrvalo usadiť v základnej zostave The Blues. Neviem čím to je, ale niekoľko skvelých hráčov, ktorý sa v mužstve Chelsea nepresadili a prestúpili do iných klubov teraz hviezdi. Príkladom je taký Fabio Borini, ktorý strieľal v tejto sezóne dôležité góly za AS Rím, či slovenský reprezentant Miroslav Stoch, ktorý sa zase výrazne zlepšil v Twente Enschede, kde ihneď po prestupe z Chelsea získal majstrovský holandský titul. Vo svojej úspešnej kariére ďalej pokračuje v tureckom Fenerbahce Istanbul, kde opäť získal majstrovský titul. Možno sa mužstvu zo Stamford Bridge táto taktika vypláca, no určite to Romana Abramoviča stojí nemalé peniaze. Majiteľ privedie do mužstva radšej hráča za niekoľko miliónov, akoby mal dať šancu mladíkom. Tí nakoniec svoju frustráciu riešia hosťovaním, alebo dokonca trvalým prestupom. Abramovič bol zrejme posadnutý túžbou získať vysnívanú LM a preto investoval do klubu tak veľa. Nakoniec sa mu to podarilo a otázkou teda zostáva, či dá šancu hráčom ako Romelu Lukaku, Josh McEachran, či Sam Hutchinson. Nechajte sa všetci prekvapiť, ako nakoniec dopadne dekáda terajších mladých hráčov v Chelsea za éry Abramoviča. Keby to možno Rus skúsil, vyplatilo by sa mu to. Všetko ale je to na majiteľovi klubu, takže len on môže túto stratégiu zmeniť.

 

www.chelseafc.sk

Dostane sa Chelsea opäť na vrchol Premier League?

13.07.2012

Pred začiatkom novej sezóny Premier League sa opäť vynára otázka: Ktorý z popredných tímov zasadne na trón? Adeptov je hneď niekoľko, no tešiť sa bude samozrejme len jeden jediný. V posledných rokoch sa podarilo titul vyhrať Manchestru United, Chelsea a taktiež aj aktuálnemu šampiónovi Manchestru City. Spomedzi spomínanej trojice čaká na titul najdlhšie londýnska [...]

Kto sa stane víťazom Premier League v budúcej sezóne?

03.06.2012

Po nedávno skončenom ročníku 2011/2012 Premier League sa opäť vynára otázka, kto získa ligový primát v budúcej sezóne. Ako to spravidla v Anglicku býva, adeptov je hneď niekoľko. Popri tradičných mužstvách, ako Manchester United, Chelsea, Arsenal, či Liverpool sa do popredia dostávajú Manchester City s Tottenhamom. Túto sezónu titul získali práve City, po dlhých 44 [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 4099x
Priemerná čítanosť článkov: 1366x

Autor blogu

Kategórie